Wat is jouw ‘missing link’?

Als ondernemer ben je voortdurend bezig met het verduurzamen en optimaliseren van je bedrijf. Om jouw missie te bereiken, heb je een ecosysteem nodig dat ambitieus is en wil samenwerken. Zie je 'gaten' in de regionale economie die jouw onderneming zouden kunnen helpen om jouw doelstellingen te behalen? Heb je een bepaalde technologie, expertise of een leverancier nodig in je waardeketen? Of is er iets anders wat je mist? Laat het ons weten! 

De beste manier om de toekomst te voorspellen is deze samen te creëren

TopDutch is meer dan alleen een merk. We helpen juist ook bestaande initiatieven en lokale netwerken verder, zodat we precies in kaart hebben wat we als regio echt nodig hebben. Daarmee kunnen we heel gericht internationale campagnes opzetten om de juiste mensen te overtuigen en deze zo snel mogelijk in contact te brengen met de juiste netwerken en initiatieven. 

Dat is waar jullie - TopDutch ondernemers - om de hoek komen kijken. Er is niemand die beter weet wat jouw bedrijf en sector nodig heeft dan jij. Zie jij 'gaten' in de regionale economie die jouw transitie- en innovatiedoelstellingen zouden kunnen versterken? Heb je behoefte aan een bepaalde technologie, expertise of leverancier in je waardeketen? Laat het ons weten. 

We kunnen niet beloven dat we voor elke missing link per direct een passende match kunnen vinden. We beloven wel dat we jouw inzichten zullen gebruiken om onze campagnes en acquisitieplannen af te stemmen op jouw behoeften en de ecosystemen in Noord-Nederland.  

Naturally leading the transition

We staan op een kantelpunt. We hebben wereldwijde systeemtransities nodig om ervoor te zorgen dat we een duurzame planeet en economie doorgeven aan de volgende generatie. Deze transities worden aangedreven door grote ambities en innovatieve oplossingen. 

Wij Noorderlingen houden niet van opscheppen, maar de TopDutch regio heeft de potentie om de wereld te veranderen. Noord-Nederland is op dit moment leidend in een aantal belangrijke transities. Bijvoorbeeld de transities naar groene energie en chemie, digitalisering, watertechnologie, gezond ouder worden en de toekomst van voedsel. Maar het kan altijd beter en het moet sneller. De wereld veranderen kunnen we niet alleen. We hebben daar de rest van de wereld ook voor nodig. 

De TopDutch-campagne is in het leven geroepen met als doel de internationale markt te laten zien waar we goed in zijn en om ze uit te nodigen om mee te doen. Zo kunnen we samen werken aan duurzame oplossingen voor mondiale uitdagingen. Niet om onszelf op de borst te kloppen, maar omdat de tijd nu echt begint te dringen. 

Om duurzame ecosystemen hier in het Noorden te versterken zijn getalenteerde mensen nodig, maar ook internationale investeerders en innovatieve bedrijven. Het gaat hierbij om de toegevoegde waarde voor de regio. Ze moeten een aanvulling zijn of juist een missende schakel. 

Over TopDutch

TopDutch is een campagne in opdracht van de Provincie Fryslân, Provincie Drenthe en Provincie Groningen. Door TopDutch als het primaire economische merk in te zetten voor initiatieven en netwerken, ondersteunen we de noordelijke ambities en het noordelijke ecosysteem. Daarbij ondersteunen we bijvoorbeeld de NOM Sectorteams om te zoeken naar waardevolle bedrijven en investeerders die perfecte aanvullingen zijn voor de regio. Zo willen we er samen voor zorgen dat meer innovatieve buitenlandse bedrijven die voorloper zijn in de transitie, onze regio weten te vinden. 

Dat doen we door met één gezicht en één boodschap naar buiten te treden. Die boodschap is dat TopDutch de regio is waar we aan een gezonde en eerlijke toekomst werken. Niet alleen voor onszelf, maar voor iedereen. Waar we alle ingrediënten al in huis hebben. Waar we het lef hebben om groots te denken, door nuchter te zijn. Waar de wil is om samen te werken, zodat we samen kunnen groeien. Want waar anders? 

Help ons jou te helpen